Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί επισκέπτες,

Αγαπητές επισκέπτριες,

Σας καλωσορίζω στο διαδικτυακό χώρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), όπου μπορείτε να βρείτε έγκυρες πληροφορίες για την κατάσταση των εξαρτήσεων στην Κύπρο, τη Στρατηγική της πολιτείας για μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς και τα προγράμματα που λειτουργούν στους τομείς της πρόληψης, της θεραπείας, της μείωσης της βλάβης και της κοινωνικής υποστήριξης.

Στόχος μας είναι η ιστοσελίδα της ΑΑΕΚ να προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και να αποτελεί μια έγκυρη, έγκαιρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πηγή για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το θέμα των εξαρτήσεων, είτε πρόκειται για επαγγελματίες στον τομέα, είτε για γονείς, νέους και φυσικά τα άμεσα επηρεαζόμενα άτομα που χρειάζονται στήριξη.

Σκοπός της Εθνικής Στρατηγικής για Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων 2021- 2028 είναι τα παιδιά, οι νέοι/ες μας αλλά και όλοι οι πολίτες της κυπριακής κοινωνίας να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, μέσα σε ένα περιβάλλον προστασίας από κάθε είδους εξάρτησης. Παράλληλα, τα άτομα που χρειάζονται στήριξη και θεραπεία για θέματα εξαρτήσεων, να αντιμετωπίζονται μέσα στη σφαίρα της δημόσιας υγείας, χωρίς να στιγματίζονται.

Η δέσμευση της Πολιτείας, σε ότι αφορά την υλοποίηση των μέτρων στο πλαίσιο της νέας Εθνικής Στρατηγικής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Θεωρούμε ότι πέρα από τις δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς όμως της Πολιτείας, ιδιαίτερα μπροστά στις σημερινές πραγματικότητες, είναι καθοριστικής σημασίας η συστράτευση όλων μας σε ένα ισχυρό κοινωνικό μέτωπο για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

Δρ. Χρίστος Μηνά

Πρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Banner Title

Ρώτα την AAEK ανώνυμα