Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του ΑΣΚ

more

Κατεβάστε τις εφαρμογές μας:

 

Επιλέξτε μια κατηγορία

10/01/2018

Eυρωπαϊκό Πρόγραμμα Click for Support – REALized

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Click for Support – REALized συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βασικός στόχος  του είναι η δημιουργία μίας διαδικτυακής εφαρμογής η οποία αφορά τις Νέες Ψυχοδραστικές Ουσίες (ΝΨΟ) (γνωστά με τις ονομασίες, νόμιμα ναρκωτικά, χημικές/συνθετικές ουσίες, νόμιμα διεγερτικά κ.

περισσότερα »

16/01/2018

Ενημερωτικό Δελτίο ΑΕΕΚ, Τεύχος Ιανουαρίου 2018

Το νέο ενημερωτικό δελτίο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου ΑΕΕΚ,  για το μήνα Ιανουάριο, είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο εδώ.

περισσότερα »

04/12/2017

Ετήσια Έκθεση Αλκοόλ 2016

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου έχει δημοσιεύσει την ετήσια έκθεση για το αλκοόλ η οποία περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες  για τις δράσεις μέσα απο την Εθνική Στρατιγική 2017-2020, τα διαθέσιμα προγράμματα στην Κύπρο, καθώς και στοιχεία για την κατάσταση στην Κύπρο, όσον αφορά στο αλκοόλ.

περισσότερα »

05/12/2017

Πρόσκληση υποβολής πρότασης για πρόγραμμα έγκαιρης παρέμβασης για την Επαρχία Πάφου

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), δέχεται προτάσεις με στόχο την εφαρμογή προληπτικού κοινοτικού προγράμματος στήριξης ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

περισσότερα »

18/12/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ενδιαφέρεται να ενοικιάσει κτίριο στη Λευκωσία για σκοπούς στέγασής του, με ενδεχόμενο ενοικιαγοράς.

περισσότερα »

03/11/2017

Μετονομασία Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου σε Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Η Πρόταση Νόμου που Προνοεί για τη Μετονομασία του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου σε Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου σχετικά με την Πρόληψη της Χρήσης και Διάδοσης Ναρκωτικών και άλλων Εξαρτησιογόνων Ουσιών ψηφίστηκε  από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

περισσότερα »

18/01/2018

EMCDDA Scientific Award 2018

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και της Τοξικομανίας (EMCDDA) θα βραβεύσει και φέτος τις καλύτερες επιστημονικές δημοσιεύσεις για θέματα που αφορούν τις ουσίες εξάρτησης.

περισσότερα »

07/12/2017

Ο Βοτανόκηπος της Ψυχής: μια από τις ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας

Ο Βοτανόκηπος της Ψυχής είναι μια από τις ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας, η οποία καταπιάνεται με ένα εξειδικευμένο τμήμα του κυπριακού φυτικού οικοσυστήματος, δηλαδή φυτά που δρουν ευεργετικά στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.

περισσότερα »

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) είναι ο ανώτατος συντονιστικός φορέας παρεμβάσεων και πολιτικών σε σχέση με τις νόμιμες και παράνομες ουσίες εξάρτησης καθώς και της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, με στόχο τόσο τη Μείωση της Ζήτησης (πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη, μείωση της βλάβης), όσο και τη Μείωση της Προσφοράς, καθώς και την επιδημιολογική παρακολούθηση της κατάστασης στη χώρα.

Ιδρύθηκε το 2000 με βάση τον Περί Προλήψεως της Χρήσης και Διάδοσης Ναρκωτικών και άλλων Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νόμο ως Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ) ενώ τον Νοέμβριο του 2017 ψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρόταση νόμου, η οποία μετονομάζει το ΑΣΚ σε Αρχή Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων Κύπρου.

Η ΑΑΕΚ είναι συνολικά υπεύθυνη για την χάραξη της πολιτικής στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών και την παρακολούθηση της εφαρμογής της.