Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του ΑΣΚ

more

Κατεβάστε τις εφαρμογές μας:

 

Επιλέξτε μια κατηγορία

24/01/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ 2018-2020

Αγαπητοί Συνεργάτες του Δικτύου Πρόληψης, Νοουμένου ότι η έγκριση προγραμμάτων που εφαρμόζονται στον τομέα πρόληψης έληξε με το πέρας του 2017, παρακαλείστε όπως υποβάλετε  εκ νέου τα προγράμματα πρόληψης για σχετική έγκριση για την περίοδο 2018-2020.

περισσότερα »

13/02/2018

Πιλοτικό Πρόγραμμα ΕΝΤΑΞΗ

Η Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου AAEK εφαρμόζουν το Πιλοτικό Πρόγραμμα ΕΝΤΑΞΗ.

περισσότερα »

04/12/2017

Ετήσια Έκθεση Αλκοόλ 2016

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου έχει δημοσιεύσει την ετήσια έκθεση για το αλκοόλ η οποία περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες  για τις δράσεις μέσα απο την Εθνική Στρατιγική 2017-2020, τα διαθέσιμα προγράμματα στην Κύπρο, καθώς και στοιχεία για την κατάσταση στην Κύπρο, όσον αφορά στο αλκοόλ.

περισσότερα »

30/01/2018

"European drugs summer school", 25 Ιουνίου-6 Ιουλίου 2018, Λισαβόνα

Το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Λισαβόνας ISCTE-IUL και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και της Τοξικομανίας ΕΚΠΝΤ, διοργανώσουν το προσεχές καλοκαίρι το έβδομο Ευρωπαϊκό θερινό σχολείο για τις παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες στην Ευρώπη.

περισσότερα »

12/02/2018

Έναρξη υποβολής προτάσεων για επιχορήγηση θεραπευτικών προγραμμάτων για τις παράνομες ουσίες και την επιβλαβή χρήση του αλκοόλ 2018

Η Αρχή Αντιμετώπισης Κύπρου, ως η Αρμόδια Αρχή του Κράτους για τις εξαρτήσεις τόσο στις παράνομες όσο και τις νόμιμες ουσίες καθώς και την παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, δέχεται προτάσεις για την οικονομική επιχορήγηση θεραπευτικών προγραμμάτων για τις παράνομες ουσίες και την επιβλαβή χρήση του αλκοόλ, για το έτος 2018.

περισσότερα »

26/01/2018

Παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια: Υποβολή θεραπευτικών προγραμμάτων στην ΑΑΕΚ προς έγκριση

Σε συνέχεια της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της ΑΑΕΚ οι οποίες περιλαμβάνουν πέρα από τις εξαρτήσεις τόσο στις παράνομες όσο και στις νόμιμες ουσίες και την παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, παρακαλούμε θερμά όπως υποβάλετε προς έγκριση τα θεραπευτικά προγράμματα του φορέα σας, τα οποία παρέχουν θεραπεία σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με την παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια Το σχετικό έντυπο είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

περισσότερα »

12/02/2018

Εκπαίδευση στη θεραπεία και συμβουλευτική της τοξικοεξάρτησης: Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου

Το Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου,  του διετούς εκπαιδευτικού προγράμματος στη θεραπεία και συμβουλευτική της τοξικοεξάρτησης.

περισσότερα »

15/02/2018

Νομοθεσία που αφορά στο νάρκοτεστ

Η Αρχή αντιμετώπισης εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), έχει σκοπό μεταξύ άλλων τη λήψη μέτρων πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών που οδηγούν σε αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για τους ίδιους τους χρήστες αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.

περισσότερα »

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) είναι ο ανώτατος συντονιστικός φορέας παρεμβάσεων και πολιτικών σε σχέση με τις νόμιμες και παράνομες ουσίες εξάρτησης καθώς και της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, με στόχο τόσο τη Μείωση της Ζήτησης (πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη, μείωση της βλάβης), όσο και τη Μείωση της Προσφοράς, καθώς και την επιδημιολογική παρακολούθηση της κατάστασης στη χώρα.

Ιδρύθηκε το 2000 με βάση τον Περί Προλήψεως της Χρήσης και Διάδοσης Ναρκωτικών και άλλων Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νόμο ως Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ) ενώ τον Νοέμβριο του 2017 ψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρόταση νόμου, η οποία μετονομάζει το ΑΣΚ σε Αρχή Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων Κύπρου.

Η ΑΑΕΚ είναι συνολικά υπεύθυνη για την χάραξη της πολιτικής στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών και την παρακολούθηση της εφαρμογής της.